Menu
Kosár

Megjegyezhető kandzsik (James W. Heisig - Rácz Zoltán)

Hot

Megjegyezhető kandzsik (James W. Heisig - Rácz Zoltán)

E könyv célja, hogy a japánul tanulók kezébe egy olyan módszert adjon, amellyel a japán írásjegyek jelentése és írásmódja egyszerűen összekapcsolható, és ezáltal mindkettő egyszerre és könnyen megjegyezhető. Ez a könyv nemcsak a kezdőknek készült, hanem a haladó tanulóknak is, akik vagy szabadulni szeretnének attól a kudarcélménytől, amit a kandzsik írásmódjának elfelejtése miatt élnek át újra és újra, vagy rendszerezni szeretnék amit már tudnak.

A szerző a kandzsik írásával kezdi, ami az első benyomások ellenére jóval egyszerűbb, mint megtanulni a kiejtésüket.

A kandzsik alkotóelemei, vagy „alapelemei” szerinti rendje, az alapelemek egyedi jelentése és képzettársítása a tanulókat felruházza azzal a képességgel, hogy „kreatív memóriájukat” használva elsajátítsák azt a sokféle alapelem kombinációt, amelyek egy kandzsit alkotnak.

A kandzsikhoz tartozó kulcsszó, ami az adott jel alapjelentését jelöli adja a témát a kandzsi „történetekhez”, amiknek az alapelemek a főszereplői.

Ezzel a módszerrel néhány hónap alatt teljesíthető az a feladat, ami egyébként évekbe telne. Kínai vagy koreai diákok készségeivel felfegyverkezve (akik már ismerik a kandzsik jelentéseit és a jelek írását), a tanuló kiváltságos helyzetbe kerül az olvasatok megtanulásához (az olvasatokat külön kötet tárgyalja).

Ez a kiadás már tartalmazza azt a 196 új jelet, amiket a japán kormányzat 2010-ben ismert el „általános használatú” kandzsiként.

Írjon értékelést Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon az értékeléshez
  • Készletinformáció: 4
  • Modell könyv
  • Súly: 0.00kg
  • ISBN: 9789638889232
Eladott darabszám: 52
Megtekintések száma: 5474
5 250 Ft
Nettó ár: 5 000 Ft
Tudjuk, hogy idegesít téged is, de...
...ez a törvény, szóval szólnánk, hogy ez a webhely is használ sütiket (cookie-kat) személyes adatokat NEM tartalmazó, de a személyre szabott szolgáltatásokhoz szükséges információ elmentéséhez a gépeden. Ha nem tetszik, írj, kiszolgálunk offlány.