Menu
Kosár

Szótárgép, Sharp PW-SB3-K, Brain

Új

Szótárgép, Sharp PW-SB3-K, Brain

Ez a szótár a SHARP mostani kínálatának talán legjobb ár/értéket kínáló modellje. (Közben kijött a még újabb, ez még a 2016-os.) Közép- és felsőfokú tanulmányokhoz ajánljuk – kezdőknek nem, mivel nincs angol nyelvű menüje.

Egy kis segítség eligazodni a japán elektronikus szótárak kavalkádjában, és hogy miért ezt a konkrét modellt választottuk és ajánljuk:

 1. Két igazán nagy gyártó van a piacon, a SHARP (Brain és Papyrus márkák) és a Casio (EX-word).
 2. Mindkettő elsősorban a belső, japán piacra gyárt szótárakat, de a Casio angol menüt is tesz bele, így kezdő külföldieknek valamivel könnyebb használni (olyan óriási jelentősége nincs). Cserébe a Sharp készülékei strapabíróbbnak tűnnek, a Casiókra nagyon kell vigyázni.
 3. Mindkét cég gyárt „általános” és „diákoknak szánt” modelleket, plusz a Casio rengeteg „szakosodott” modellt, adott nyelvekre szakosodva, illetve kifejezetten orvosoknak. Ha valaki egyébként angolszakos, akkor az „angol” EX-word jó választás lehet, mert tele van egynyelvű szótárakkal is. A legfontosabb szótárak – egy óriási japán egynyelvű értelmező szótár/enciklopédia, mint pl. a Kódzsien, angol-japán, japán-angol és kandzsiszótár – minden modellben vannak (a nagyon olcsókban persze kisebb angol-japán-angol szótárak), nem igazán ez a megkülönböztető jegy.
  1. A „diákoknak szánt” modelleket általában angoltesztekkel és esetleg diákoknak szóló anyagokkal, például kötelező olvasmányokkal pakolják tele, magyar felhasználónak ezek nagyon kevés plusz értéket képviselnek. Ha valaki olcsón, diákmodellel akarja megúszni, akkor érdemes a Sharp Papyrus modelljeiből választani: ezek fekete-fehérek, elmennek ceruzaelemmel és minimális extra sallang van bennük (de nem is ismernek fel kézírást).
  2. Az „általános” modelleket inkább olyan dolgokkal rakják tele, ami a felnőtt embert érdekelheti jobban: útiszótárak (japán–X, akár 15 nyelven is), életmód-könyvek, üzleti társalgás és hasonlók. Megint csak, ezek közvetlenül nem biztos, hogy rettentően hasznosak (mondjuk egy sportenciklopédia), de lehetnek köztük érdekesek.
 4. Az összes drága modell színes, érintőképernyős és tud kézírást felismerni (régebben alul, a billentyűzetnél, az újak már a képernyőre írva is). Viszont cserébe annyit fogyasztanak, hogy mindegyiknek saját akkuja van, ceruzaakkuról nem bírják, a sajátjukról pár órát, és tölteni kell őket, mint a mobiltelefont. Ha ez nem tetszik, akkor marad a Papyrus.
 5. Régen, amikor a memória drága volt, a legfőbb baja az volt ezeknek a készülékeknek, hogy még a normális szótárak is alig fértek el bennük. Mostanra annyira olcsó az alkatrész – ugyanakkor egy bizonyos szint alá próbálják nem levinni az eszközök árait –, hogy nem győzik mindenféle tartalommal megtölteni, hogy ezt vegyék az emberek (és ne a telefonjukon szótározzanak): van, aki ingyenes regényekkel pakolja tele, más videókkal és egyéb multimédiás anyagokkal, már-már értelmetlen mennyiségű anyag van rajtuk – ugyanakkor egy része kétes minőség, hiszen a legdrágább szótárak jogdíja egyszerűen túl sok lenne. De ezért is annyira drágák az igazán jó modellek, amiben 80-100-130 kötetnyi szótár van.

Na, és akkor a sok magyarázat után itt a lista, hogy mi van ebben a konkrét Sharp modellben. Ami miatt ajánljuk:

 • Van benne nagy egynyelvű angol-angol szótár is!
 • van benne egy csomó útiszótár
 • informatikai és más szakszótárak
 • még kínai társalgás is :-)
 • TOEIC/TOEFL tesztek, ha valaki az angolját is edzené
 • 3000 (háromezer!) kötet könyv az Aozora Bunko ingyenes gyűjteményből (ugye ezeket olvasás közben egyből lehet szótárazni a géppel), plusz 30 angol könyv is az Oxford Bookworms sorozatból

 

 

 

Írjon értékelést Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon az értékeléshez
 • Készletinformáció: 1
 • Modell
 • Súly: 0.00g
Eladott darabszám: 0
Megtekintések száma: 6959
88 900 Ft
Nettó ár: 70 000 Ft
Címkék: szótárgép , sharp , brain
Tudjuk, hogy idegesít téged is, de...
...ez a törvény, szóval szólnánk, hogy ez a webhely is használ sütiket (cookie-kat) személyes adatokat NEM tartalmazó, de a személyre szabott szolgáltatásokhoz szükséges információ elmentéséhez a gépeden. Ha nem tetszik, írj, kiszolgálunk offlány.