Megjelentetjük könyvét

Kedves Reménybeli Szerzőnk,

Noha a Shirokuma Kiadó legfőbb profilja elsősorban a japán nyelvvel és kultúrával foglalkozó kiadványok megjelentetése, nyitottak vagyunk tehetséges magyar szerzők más témájú könyvének kiadására és terjesztésére is. Saját digitális nyomdánknak hála, olyan konstrukciót tudunk felajánlani, hogy a szerzőnek semennyi induló vagy későbbi költséggel nem kell számolnia, viszont minden eladott példány után (az átlagosnál magasabb) jutalékot kap tőlünk.

A hozzánk beérkezett kéziratok életútja kétféle irányt vehet:

Amennyiben a könyv beleillik kiadói profilunkba, vagy nagyon tetszik nekünk:

  • Ha a szerző igényli, a könyv a kiadónk neve és égisze alatt kerülhet piacra;
  • Átvállaljuk a könyv lektorálásának és nyomdai szerkesztésének költségét;
  • Átvállaljuk a borítótervezés költségét és elvégeztetését saját borítótervezőinkkel (természetesen a borítókoncepciót illetően a szerzővel egyeztetve);
  • Átvállaljuk a könyv ISBN-számának megkéréséhez szükséges 6 db tiszteletpéldány költségét;
  • A szerző 4 db tiszteletpéldányt kap tőlünk.

A megjelent könyvet úgy szoktuk általában beárazni, hogy a végső ár a nyomdai költség háromszorosa + 5% ÁFA lesz (jellemzően 1900 - 3000 Ft). Az általunk eladott példányok esetében a nyomdai költség levonása után a szerző megkapja a nyereség felét, a kiadó a másik felét (nagyjából 50 eladott példánynál szokott szűkösen megtérülni nekünk az előzetes befektetés (lektorálás, nyomdaszerkesztés, borítótervezés, tiszteletpéldányok). A szerző természetesen kérhet magasabb árat a könyvre, ebben az esetben is az lesz az irányelv, hogy a nyomdai költségek levonása után 50-50%-ban osztozunk a hasznon.

A megjelent könyv terjesztését vállaljuk a webáruházunkban, de természetesen a szerző maga is vásárolhat tőlünk példányokat saját terjesztésre. Ebben az esetben a könyv árának kétharmadáért (nyomdaköltség és kiadói haszon) adunk át példányokat.

Amennyiben a könyv nem illik kiadói profilunkba, vagy tartalmában/megjelenésében távol áll tőlünk:

  • A könyv a szerző magánkiadásában fog megjelenni nálunk (ennek nincs pluszköltsége, az ő neve fog szerepelni rajta);
  • Amennyiben nem nyomdakész állapotban kapjuk a könyvet, előzetes egyeztetés után adott honoráriumért vállalunk lektorálást, nyomdai szerkesztést és borítótervezést (ezekre vonatkozó tanácsokat ingyen adunk, amennyiben a szerző maga szeretné elvégezni a munkát);
  • Az ISBN-számhoz szükséges 6 tiszteletpéldány elkészítését nyomdai áron vállaljuk (nagyjából a kész könyv árának egyharmada).

A megjelent könyvet úgy szoktuk általában beárazni, hogy a végső ár a nyomdai költség háromszorosa + 5% ÁFA lesz (jellemzően 1900 - 3000 Ft). Az általunk eladott példányok esetében a nyomdai költség levonása után a szerző megkapja a nyereség felét, a kiadó a másik felét. A szerző természetesen kérhet magasabb árat a könyvre, ebben az esetben is az lesz az irányelv, hogy a nyomdai költségek levonása után 50-50%-ban osztozunk a hasznon.

A megjelent könyv terjesztését vállaljuk a webáruházunkban, de természetesen a szerző maga is vásárolhat tőlünk példányokat saját terjesztésre. Ebben az esetben nyomdai áron adunk át példányokat.