Üdvözli Önt a Shirokuma honosítási és fordítási részlege!

A Shirokuma Kft. hagyományosan erős üzletága az informatikai szakfordítás és tolmácsolás. A cég az IT-szakfordítási piac élvonalbeli szereplője: fő- vagy alvállalkozóként az országban jelenlévő szinte összes nagy multinacionális informatikai cégnek dolgozik vagy dolgozott korábban. Szakembereink összesen sok tíz év szakmai szerkesztőségi és szakfordítói tapasztalattal rendelkeznek; munkatársaink között éppúgy található végzett informatikus, orvos, mérnök és IT-konzultáns, mint szakújságíró, olvasószerkesztő és nyelvész, vagy éppen nyomdai tanácsadó. Hisszük, hogy a magyarországi piacon élenjáró mértékben egyesítjük a minőségi IT- és orvosi szakfordításhoz elengedhetetlen szakmai tapasztalatot és nyelvi ismereteket.

Célunk, hogy egy olyan piacon, ahol a minőség roppant nehezen megfogható és megkövetelhető dolog, igenis elszámoltatható minőséggel álljunk ügyfeleink rendelkezésére. Ennek érdekében ingyenesen közreműködünk partnereinkkel saját, egyedi terminológiaszótáraik kialakításában. A fordításhoz a legalkalmasabb eszközt választjuk: a sok száz oldalas kézikönyvekhez fordítástámogató eszközt használunk, míg ugyanez egy sajtóhír lefordítását csak feleslegesen elbonyolítja. A minőség-mennyiség-rendelkezésre álló idő hármasából bármely két paramétert megkötve hisszük, hogy a harmadik terén bárkivel felvesszük a versenyt - és erről természetesen minden tisztességes körülmények között rendezett megmérettetésen hajlandók vagyunk tanúságot is tenni.

Mivel elsősorban a hosszú távú együttműködést keressük ügyfeleinkkel, szolgáltatásainkat igyekszünk a lehető legjobban igényeikhez igazítani. Néhány példa a szakfordítás területéről: közvetlenül kiadványszerkesztő programba tördeléssel egybekötött fordítás; fordítástámogató rendszer alkalmazásával készült webhely-fordítás követéssel (a megrendelő a teljes új oldalt elküldheti, mégis csak a különbségért kell fizetnie); azonos szöveg több nyelvre történő fordítása; megrendelővel egyeztetett terminológiaszótár készítése és alkalmazása, hogy csak a leggyakoribbakat említsük. Az elszámolás lehet karakter és szó alapú, de előfordul teljes projekt alapú elszámolás is.

Fordítási és honosítási szolgáltatásaink az alábbi területekre terjednek ki: