Digitális könyvkiadás

Könyveinket a Maido webáruházban lehet megvásárolni.

Dave Barry megjárta Japánt

Dave Barry „Amerika legviccesebb embere” – írta róla a The New York Times, a jó humor ritka megnyilvánulásaként, egyetértve a Pulitzer-bizottsággal, amelyik Dave Barryt Pulitzer-díjjal tüntette ki 1988-ban kiváló publicisztikáiért. Dave több mint 30 könyv szerzője, két film forgatókönyvírója, heti rovata pedig a Miami Herald-ban és több mint négyszáz újságban jelenik meg.

Dave 1992-ben három hetet töltött Japánban, és az élményeit kíméletlenül megírta. Sebészi pontossággal veszi elő és nagyítja fel az egyébként valóban létező jelenségeket (mindkét országban).

ÉS MIT TAPASZTALT MEG DAVE BARRY JAPÁNBAN?
Egy sor ínycsiklandozó keleti gasztronómiai különlegességet („a japánok menetrendszerűen esznek olyan dolgokat, amelyekhez továbbra is hozzá vannak nőve olyan kirívóan elfogadhatatlan szervek, mint szemgolyók, tapadókorongok és egyebek”); az igényes japán kultúrát („egyórányi kabuki-nézés felér tizenhét órányi más, érdekfeszítőbb tevékenységgel, teszem azt gyökérkezeléssel“); és szemtől-szemben (na jó, hastól-hasban) tapasztalhatta meg a
japán sportszenzációt, a szumóbirkózást („két igen kövér, szuszpenzoros pasas huzakodása úgy három másodpercig“).
Id. George Bush és a japán miniszterelnök feledhetetlen vacsorája óta (amikor is az idősb Bush Miyazawa ölébe hányt) nem látott a felkelő nap országa hasonlóan jószándékú követet, mint Dave Barry. Kísérje el útján Ön is, amint éppen hatvanas évekbeli slágereket énekel egy karaoke-bárban, feleségül vesz egy olyan idős gésát, mint a nagymamája, hajlong szinte mindenkinek és sokféle formában éli meg a kultúrsokkot, mint például

  • Hogyan nem tanultam meg öt perc alatt japánul
    (Avagy: „Szépséges jó reggelt kívánok, uram!”)
  • A japán ipar titkai (alighanem le kellett volna írnom őket)
  • Humor Japánban (Vegyék el a tófumat! Kérem!)
  • Sport Japánban („Hé, ütő! Repítsd el hangosan!”)
  • Elveszve Tokióban (Avagy: Műanyag tintahal nyomában)
  • Szállás egy japán fogadóban (Béke, nyugalom, rovarok)

DBDJ cover

195 oldal, kétféle puhafedelű változatban kapható: A/5-ös méretben azoknak, akik út közben olvasnak, és A/4-es változatban azoknak, akik számára kényelmesebbek a nagyobb betűk.

A/5-ös ("utazós") változat: könyvesbolti ár: 2200 Ft, a kiadótól közvetlenül megrendelve 2000 Ft;
A/4-es ("reggelizős") változat: könyvesbolti ár 2600 Ft, a kiadótól közvetlenül megrendelve 2300 Ft;
Megrendelhető a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .
 

Perlaki Attila: Útravalók

"Kevesen tudják, hogy Miskolc az első idegen bolygó, ahová autópálya vezet. A szépséges természeti környezet közepébe épített egykori nehézipari központ mindennapjai olyan történeteket produkálnak, melyek hétköznapiak... és mégsem azok. Ha valaki el szeretné képzelni, milyen egy olyan helyen élni, ahol a termodinamika és a logika szabályai is meghajlanak, ezzel a krónikával érdemes kezdenie." (Hamster)

"Egycsapásra megelevenedtek megboldogult gyerekkorom emlékei: ismét magam előtt láttam az 1-es buszt, ahogy műszakváltáskor kiaraszol a Vasgyárból, az özönvíz előtti sárga villamosokat, ahogy fogcsikorgatva veszik az állomás épülete előtti éles kanyart (Isten ellen való vétek villamossíneket ilyen éles szögben meghajlítani), vagy a legendás 29-es járatot, amikor a Vargahegyre felérve a sofőr és motorja mélyet sóhajt és kifújja magát – megint sikerült felmásznunk ide, no lám, nem is vagyunk mi még olyan öregek – az utasok eközben pedig a domb tövében álló Lenin Kohászati Művek festői salakhegyeiben és acélművének valószínűtlenül mocskos épületében gyönyörködhetnek. Aki még ebből sem tudja, hogy milyen volt a lét a hetvenes és nyolcvanas években egy fővárostól távoli, leírhatatlanul mocskos, zsúfolt, politikai okokból erőszakosan felduzzasztott ipari városban, az olvassa el Ali MKV (újlipótvárosi aszfaltbetyárok kedvéért: Miskolci Közlekedési Vállalat) beszámolóit!" (Mörk Péter)

Perlaki Attila írásaiból egy lassan elfeledett kor alig ismert, ám annál érdekesebb világának hétköznapjai elevenednek meg. A miskolci közlekedés színes pillanatairól szóló írásokat Merényi Dániel (Grafitember, www.napirajz.hu) illusztrációi ékesítik, aki maga is miskolci születésű lévén értő kézzel (és ceruzával) örökített meg számos finom, az ott felnőttek számára homlokra csapósan evidens részletet: a villamosra váró feledhetetlen arcokat, a "Sztár szatyrot", vagy éppen hogy a belvárosban akármerre néz az ember, legalább egy templomtorony biztosan látszik.

Útravalók cover

133 oldal, kétféle puhafedelű változatban kapható: A/5-ös méretben azoknak, akik út közben olvasnak, és A/4-es változatban azoknak, akik számára kényelmesebbek a nagyobb betűk.

A/5-ös ("utazós") változat: könyvesbolti ár: 1985 Ft, a kiadótól közvetlenül megrendelve 1600 Ft;
A/4-es ("reggelizős") változat: könyvesbolti ár 2200 Ft, a kiadótól közvetlenül megrendelve 1985 Ft;
Megrendelhető a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .
 

Russell Miller: Arcátlan Messiás

L. Ron Hubbardnak, a szcientológia alapítójának kétfajta életrajza létezik. Az egyik az, amit az egyház hivatalosan terjeszt: a romantikus kalandozót, filozófust, jótevőt bemutató változat. Igazi ponyva: megtalálható benne a sebesült hős, a vakságából önmagát kigyógyító szuperember, a sikeres forgatókönyvíró, a szeretett családapa.

Ez a másik változat. Bizarr, igaz – és sokkal szórakoztatóbb.

BFM cover

420 oldal, kétféle puhafedelű változatban kapható: A/5-ös méretben azoknak, akik út közben olvasnak, és A/4-es változatban azoknak, akik számára kényelmesebbek a nagyobb betűk.

A/5-ös ("utazós") változat: könyvesbolti ár: 3000 Ft, a kiadótól közvetlenül megrendelve 2400 Ft;
A/4-es ("reggelizős") változat: könyvesbolti ár 3500 Ft, a kiadótól közvetlenül megrendelve 3000 Ft;
Megrendelhető a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .
 

Norman Károly: Állat jön be utoljára

"Ez a képeskönyv azzal az eszmével kezdődött, hogy föltérképezem a köröttem élő állatokat-növényeket. Ezek a Föld örökségének apró, személyes részét képezik; az örökül hagyás első feltétele a leltár. Meg kell tudni, mi micsoda: kitépem vagy eltaposom, nem okozok-e több tízezres kárt egy védett fajban. Aztán kiderül: csak kétszárnyúból több száz faj él a közvetlen közelemben, de mondjuk csak közeli rokonból, emlősből is tucatnyi. Ez megrendítő. A teljes leltár kivihetetlen. Ám ha a figyelmemet arra a közvetlen élővilágra fordítom, amelybe bele vagyok ágyazva, megdöbbentő felismerések és élvezetes kalandok következnek."

A könyv ára 2500 Ft, A5-ös méretben.

Norman Károly: A TABÁN BANKMADRIGALISTÁK IGAZ TÖRTÉNETE

"Aligha gondolható el bank Karitász Ügyosztály nélkül. Vajon mit csinálnak a munkatársai, és miért retteg tőlük babonásan a pénzintézet minden más dolgozója? Alighanem mindenki előtt ismeretes, hogy Budapesten, e csalitos ligetekkel ékes, kétszázezres nagyvárosban működik a világ legrégibb és leggazdagabb pénzintézete, a Tabán Bank. Méltó ékessége az országnak, s még lószőr matrac is van benne..."