Üdvözöljük a Shirokuma IT-szekciójában

Cégünk IT-szolgáltatásai közé tartozik a domainbejegyzés, a tárhelyszolgáltatás változatos opciókkal, illetve a rendszergazdai szolgáltatások (általános célú és speciális Microsoft Windows-os munkaállomások karbantartása és üzemeltetése, rendszerépítés és -felügyelet rendszerintegráció, vírusmentesítás, stb). Konkrét árakért és részletesebb információkért kérjük, írjon a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Árak

Lehet, hogy Önnek egészen másra van szüksége, mint másoknak. De a várható költségeket talán segíthetünk felmérni néhány tájékoztató árral:

 

.hu domain bejegyzése: egyszeri díj, 3000 Ft + ÁFA

.hu domain fenntartása: évente fizetendő, 2000 Ft + ÁFA

2 GB tárhely statikus weboldalak és három e-mail cím számára: havi 1000 Ft, egy összegű éves fizetés esetén évi 10000 Ft (+ ÁFA)

Tárhely dinamikus (adatbázist használó) weboldalak elhelyezéséhez: havi 2000 forinttól (egy összegű éves fizetés esetén évi 20000 Ft + ÁFÁ-tól).

Levelezőprogram beállítása

Saját használatú gépén használjon levelezőprogramot. A webes levelezőfelületek csak ideiglenes megoldásként ajánlhatók! 

Ha nincs kedvenc, jól ismert levelezőprogramja, mi a Mozilla Thunderbird szoftvert szoktuk ajánlani - ingyenes, megbízható és kényelmes.

(Letölthető innen, sok nyelven, Windows, OS X és Linux operációs rendszerre is.)

Telepítésnél hagyja jóvá a felkínált lehetőségeket:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A megjelenő ablakban adja meg nevét, e-mail címét és jelszavát:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A program megkísérli megtalálni a levelezőszervereket. Ezt ne hagyja! Kattintson a Leállítás gombra, vagy ha már késő, akkor a Szerkesztés gombra (jobboldalt).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A megjelenő ablakot állítsa be a következőképpen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fontos: a felhasználónevet domainnév.xx_felhasználónév formában kell megadni, ez a szerverünk speciális követelménye. A bejövő és a kimenő mailszerver a mail.shirokuma.hu, a típus a bejövőnél POP!!!, és a két portszámot, valamint a hitelesítés típusát is meg kell adni. Ezután kattintson a Kézi beálítás lehetőségre. Ehhez hasonló beállításokat kell látnia (értelemszerűen a saját domainnevével):

Levelezési beállítások:

Levelezőszervereink: 

62.112.194.8 (ns.shirokuma.hu)

62.112.193.16 (ns.sirokuma.hu)

POP3-szerver címe (bejövő levelek):

mail.cégnév.hu

pl. mail.shirokuma.hu

SMTP-szerver címe (kimenő levelek):

mail.cégnév.hu vagy mail.shirokuma.hu

vagy 

az Internet-szolgáltató saját SMTP-szerverének használata (pl. mail.interware.hu / mail.t-online.hu / smtp.datanet.hu)

vagy 

a 25-ös port átállítása 625-re, és mail.cégnév.hu vagy mail.shirokuma.hu.

Webes levelezőfelület:

https://www.shirokuma.hu:81/squirrelmail

Levelező felhasználó beállításainak (pl. jelszavának) módosítása:

https://www.shirokuma.hu:81/mailuser

a belépési azonosítót "cegnev.hu_usernév" (pl. shirokuma.hu_info) formában kell megadni.

Webes tartalom feltöltése:

Host: ftp.cegnev.hu

User: cegnev.hu_postmaster (általában, ha az ügyfél nem kért mást)

Gyakori kérdések

K: Mi kell ahhoz, hogy saját weboldalam legyen?

V: Először is kell egy név. Ha az Ön cége például káposztalepke-tetoválással foglalkozik, akkor jó ötletnek tűnik a "kaposztalepketetovalas.hu" név kiválasztása. A pont előtti szöveg azonosítja Önt, cégét vagy tevékenységét, a "pont hu" pedig jelzi, hogy ez egy Magyarországon bejegyzett név. Ezt az azonosítónevet hívjuk domainnévnek.

Utána szükség van egy internetes szerverre, ahol a jövendő weboldal adatai tárolódnak majd. Nem szükségszerű, hogy a névbejegyzést és a tárhelyet ugyanaz a cég biztosítsa, a név - ha egyszer megvette - az Öné, szabadon átviheti egyik tárhelyszolgáltatótól a másikhoz.

Végül pedig szükség van a tartalomra. Ez azt jelenti, hogy ki kell találni, hogy fog kinézni az oldal (milyen színű a fejléc, milyen színű a háttér, hány hasábba rendeződik a szöveg, hol a menü stb.), illetve meg kell írni a szövegeket, elkészíteni a fényképeket, videókat, egyéb multimédiás anyagokat. A weboldalak elkészítésén általában egy designer/grafikus és egy programozó dolgozik.

K: Milyen domaint jegyezhetek be?

V: Elvileg bármilyet, ha nem foglalt és nem sért törvényt vagy mások érdekeit. Hogy egy adott domain szabad-e, az itt ellenőrizhető. Nem csak magyarországi domaint tudunk bejegyezni, hanem amerikait, oroszt, unióst stb. Ezeknek egyedileg eltérő feltételei és árai vannak.

K: Hogyan történik a domainbejegyzés?

V: Meg kell rendelni egy erre jogosult szolgáltatótól (mi ilyenek vagyunk). Elég Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elküldeni a foglalni kívánt domainnevet, válaszul megkapja a domainbejegyzési űrlapot (segítünk kitölteni). Ehhez mellékelni kell valamilyen igazolást: magánembernek a személyi másolatát, cégnek az aláírási címpéldányt és a cégbejegyzést kell mellékelni (ezeket is elég szkennelve, e-mailben elküldeni). Utána 14 nap várakozás következik, ameddig a legfelsőbb szintű hatóság eldönti, hogy ha egy nevet többen igényeltek, akkor az kié legyen (a bejegyzett védjegy elsőbbséget élvez, egyébként a sorrend dönt). 

 

K: Ha megvan a domain, hogyan vehetem használatba?

V: Amikor Ön a domaint megrendeli, mi azonnal kialakítjuk a tárhelyet a szerveren, vagyis a tartalmat már a 14 napos várakozás alatt fel lehet tölteni. Adunk egy elérési útvonalat és egy jelszót, ezek használatával a szerver egy adott mappájába feltölthetők a weboldalak.

 

K: Már van saját domainem, de nem vagyok elégedett a jelenlegi szolgáltatómmal. Áthozhatom?

V: Természetesen. Ha a domain az Öné, akkor (a jogosultság igazolása mellett) azt tesz vele, amit akar. Az eljárás hasonló az új domain megrendeléséhez: írja meg nekünk az áthozni kívánt domain nevét, megküldjük a megfelelő űrlapot, majd ennek kitöltése után átkérjük a domaint a saját szerverünkre. 

Fontos tudni, hogy az internetes szerverek "megjegyzik", hogy az általuk meglátogatott domainek melyik szerveren tárolódnak. Ahhoz, hogy a megváltozott helyen megtalálják, "el kell felejteniük" a régi helyet és újra "meg kell tanulniuk" az újat. Emiatt az átállás során néhány óra (max. 24 óra) zavar lehetséges, ez normális.

K: Miért nem mennek el a leveleim?

V: Ha érkeznek levelek, csak küldeni nem lehet, akkor valószínűleg a kimenő szerver beállításai okozzák a problémát. Elvileg ugyanúgy használható lenne a mail.cégnév.hu vagy a mail.shirokuma.hu beállítás, mint a bejövő leveleknél, de ezt bizonyos Internet-szolgáltatók nem engedélyezik. Ekkor két megoldás van: vagy az Internet-szolgáltató saját SMTP-szerverének használata (pl. mail.interware.hu / mail.t-online.hu / smtp.datanet.hu), vagy a 25-ös port átállítása 625-re (a mi szerverünk ezen keresztül is fogad kéréseket, és ezt a legtöbb helyen nem blokkolják).